Består framtidens tallrikar av 3D-printade insekter? Det ska Örebro universitet undersöka.
Prenumerera på Extrakts nyhetsbrev!
Läs mer
Håll dig uppdaterad! Få kunskapen, idéerna och de nya lösningarna för ett hållbart samhälle.
Tack för din prenumeration på nyhetsbrevet Extrakt!
För att bekräfta din prenumeration, vänligen klicka på länken som vi har skickat till din e-postadress.
Personuppgifter lagras endast för utskick av Extrakts nyhetsbrev och information kopplat till Extrakts verksamhet. Du kan när som helst säga upp nyhetsbrevet, vilket innebär att du inte längre kommer att få några utskick från oss
Insektsmjöl, gräs och alger. Det är saker som ska undersökas i projektet
Måltidslaboratoriet, om framtidens mat och 3D-printing.
– Det handlar om att kartlägga förutsättningarna för storskalig insektsodling, 3D-printning av mat och förpackningar, något som inkluderar forskare från fler institutioner och näringslivet, säger projektledaren Annika Grälls
till forskning.se.
Bakgrunden till projektet är att den växande befolkningen, ett allt hårdare tryck på naturresurserna och klimatförändringarna utmanar vårt nuvarande sätt att leva. Insekter är ofta både nyttiga och miljömässigt hållbara vilket gör dem till ett bra substitut till mer miljöovänligt kött.
Läs mer här (www.forskning.se)